Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО податківці розповіли підприємцям Рівного

опубліковано 09 лютого 2022 о 10:45

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській  області зустрілися з  підприємцями, які здійснюють діяльність у торгових центрах міста та розповіли їм про обов'язок здійснювати торгівлю із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО.

Особливу зацікавленість викликало у представників бізнесу питання  застосування програмних РРО. Податківці розповіли, що податковою службою розроблено відповідне програмне забезпечення і надається воно платникам безкоштовно, а завантажити його можна на телефон, планшет чи ноутбук. Також зазначили, що у разі виникнення будь-яких питань щодо роботи програмних РРО платники можуть звернутися до Центрів обслуговування, де їм нададуть фахову допомогу.

Ще одним із питань, яке сьогодні цікавило платників – це ведення обліку товарних запасів. Як зазначили податківці, такий облік зобов'язані вести лише підприємці на загальній системі, спрощенці, які торгують складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами, або виробами медичного призначення чи перебувають на ІІІ групі і є платниками ПДВ.

Фахівці Головного управління ДПС в області нагадали про можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені. Також розповіли про кампанію декларування доходів отриманих у 2021 році.

На завершення зустрічі податківці звернули увагу на дотримання вимог законодавства при виплаті заробітної плати, зокрема недопущення виплати її у розмірах нижче мінімально встановленого рівня, та презентували тематичну друковану продукцію.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX