Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині малий бізнес сплатив понад 96 млн грн єдиного податку

опубліковано 10 лютого 2022 о 10:01

Понад 96,6 млн грн єдиного податку сплатив малий бізнес Рівненщини до бюджетів територіальних громад  краю у січні 2022 року. Приріст до аналогічного періоду минулого року склав 22,4 млн грн, або плюс 30 відсотків.

Прихильниками спрощеної системи оподаткування є переважно приватні підприємці, тож значна частина сплаченого єдиного податку – їхній внесок. Цьогоріч вони перерахували своїм громадам 70,4 млн грн цього платежу, що на 20,5 млн грн більше, ніж торік.

Юрособи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили впродовж січня цього року 9,0 млн грн єдиного податку. Приріст платежу до минулого року склав 1,6 млн грн або плюс 22 відсотки.

Сільськогосподарські товаровиробники, а це четверта група спрощенців, сплатили у січні 2022 року 17,3 млн грн єдиного податку. Додатково бюджети отримали 0,2 млн грн, що становить плюс 1,4 відсотків до минулорічних надходжень.

Варто зазначити, що єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури. До того ж у місцевих бюджетах надходження єдиного податку – друге за важливістю джерело наповнення дохідної частини.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX