Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині продовжується роз’яснювальна робота щодо застосування РРО

опубліковано 10 лютого 2022 о 13:00


Питання застосування реєстраторів розрахункових операцій на сьогоднішній день є самим актуальним, тому податківці області проводять роз’яснювальну роботу  з  підприємцями, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі та громадського харчування.

В ході зустрічей фахівці податкової служби області розповідають суб’єктам господарювання про обов'язок здійснювати торгівлю із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, або програмних РРО та акцентують увагу, що податковою службою розроблено відповідне програмне забезпечення і надається воно платникам безкоштовно, а завантажити його можна на телефон, планшет чи ноутбук.

Також піднімаються питання  ведення обліку товарних запасів. Як зазначають податківці, такий облік зобов'язані вести лише підприємці на загальній системі, спрощенці, які торгують складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами, або виробами медичного призначення чи перебувають на ІІІ групі і є платниками ПДВ.

Крім того фахівці Головного управління ДПС в області звертають увагу на можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені та розповіли про кампанію декларування доходів отриманих у 2021 році.

У разі виникнення будь-яких питань щодо роботи програмних РРО платники можуть звернутися до Центрів обслуговування, де їм нададуть фахову допомогу.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX