Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації та їх вплив на розвиток бізнесу говорили під час веб конференції

опубліковано 14 лютого 2022 о 16:55

Податківці Рівненщини прийняли участь у черговій  веб-конференції на тему «Реформи системи оподаткування: основні зміни та їх вплив на розвиток бізнесу Рівненської області», яка була проведена у Національному університеті водного господарства та природокористування.

В ході  конференції керівник ГУ ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий поінформував учасників, що метою змін, внесених до Податкового кодексу України Законом № 1914, є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень шляхом підвищення ефективності використання економічних ресурсів країни, а також усунення прогалин чинного законодавства. Також важливими для економіки є новації, передбачені Законом № 1946 «ДІЯ – Сіті», відповідно до якого стимулюється формування в Україні передової цифрової економіки протягом найближчих років та зростання частки високотехнологічних продуктів та послуг у загальному ВВП країни.

Модератор заходу – доктор економічних наук, професор НУВГП Світлана Левицька акцентувала увагу на зацікавленості молоді у запровадженні унікального правового та податкового простору для IT-галузі «Дія –Сіті», адже він забезпечить дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій в Україні, створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу, розбудови цифрової інфраструктури, залучення інвестицій в ІТ-індустрію та створення нових робочих місць.

Також під час конференції піднімались питання застосування РРО/ПРРО  при здійсненні розрахункових операцій та подання громадянами одноразової добровільної декларації.