Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримуйте відомості про власні доходи швидко і без відвідування податкової

опубліковано 21 лютого 2022 о 09:50

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, що за наявності ключів електронного підпису (далі – КЕП) відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків можна отримати за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua).

Отримання такої інформації онлайн є особливо актуальним для осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які щороку подають декларації про свій майновий стан. 

Для отримання таких відомостей необхідно:

  • увійти до приватної частини е-кабінету,
  • обрати КЕП, вибравши відповідний файл з електронного носія, або з каталогу на комп’ютері, зазначити пароль захисту та натиснути «Зчитати»,
  • після того, як ключ буде успішно завантажено, натиснути «Увійти»,
  • потім у розділі «ЕК для громадян» необхідно обрати «Запит про суми виплачених доходів», натиснути «Створити». У запропонованій формі «Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді» (F1301803) необхідно заповнити поля, виділені блакитним кольором, і натиснути «Перевірити». У разі наявності неточностей система вкаже на «Помилки», виділивши рожевим кольором відповідні поля. Необхідно виправити помилки і знову натиснути  «Зберегти», «Підписати» та «Відправити».

Відправлений Запит можна переглянути в розділі «Вхідні/вихідні документи». У лічені хвилини до «Електронного кабінету» надійде квитанція №1, а ще через певний час – квитанція № 2 (відповідь на Запит). При натисканні на це повідомлення відкриваються відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, які замовлялись. Інформацію можна переглянути, зберегти або надрукувати.

Для отримання довідки за 2021 рік радимо надсилати запит не раніше 21 лютого 2022 року.

Листівка

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX"