Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Економічна спроможність громад залежить від сумління у сплаті податків

опубліковано 21 лютого 2022 о 13:45

Сьогодні економічна спроможність є найбільш актуальним питанням  територіальних громад, які отримали більше фінансових ресурсів, а поряд з цим - ширші повноваження та обов’язки. Тож керівники ТГ, які управляють економічними процесами, зацікавлені у стабільних податкових надходженнях. Адже, лише маючи достатні фінансові ресурси, можна досягти розвитку  громади.

З метою роз’яснення новацій податкового законодавства, зокрема змін, внесених до Податкового кодексу Законами № 1914-ІХ, №1525, №1946, № 1539  та іншими нормативними актами ГУ ДПС у Рівненській області, спільно з регіональним офісом «ULEAD з Європою» у Рівненській області,  проведено он-лай зустріч з представниками територіальних громад. 

Спілкуючись, начальник податкової служби області Владислав Грабовий  озвучив питання надходжень до місцевого бюджету, зауваживши на резервах надходжень. Зокрема зазначив, що  громада  має бути зацікавлена у здійсненні на її території прозорої і законної підприємницької діяльності, у тому числі застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій, адже це додаткові бюджетні надходження для розвитку інфраструктури та забезпечення соціальних потреб її мешканців.

В ході зустрічі також обговорили питання погашення  заборгованості із податку на нерухоме майно та земельного податку фізичними особами, єдиного соціального внеску, легалізації трудових відносин, основні аспекти податкової амністії, кампанії декларування доходів громадян та ряд інших.

За результатами обговорення обидві сторони дійшли згоди, що такі зустрічі проводитимуться і надалі, бо лише у співпраці будуть реалізовані всі можливості щодо надходження податків і зборів до місцевих бюджетів.