Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для захисту довкілля на Рівненщині сплачено понад 860 тисяч гривень екологічного податку

опубліковано 22 лютого 2022 о 11:32

Впродовж першого місяця 2022 року за забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарювання Рівненської області перерахували до зведеного бюджету 860,5 грн. екологічного податку. Зокрема, до державного бюджету спрямовано 495,7 тис грн, а до місцевих бюджетів надійшло 364,8 тис грн  цього податку. Такі надходження перевищили суму сплаченого податку у січні минулого року на 22,5 відсотка. Про це повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

Нагадаємо, відповідно до п. 240.1 ст. 240 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

- викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення; 

- скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти; 

- розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання). Тож суб’єктам господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях, необхідно зареєструватись платниками екологічного податку.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/TaxUkraine