Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон №2120: платники єдиного податку 1-2 групи можуть не сплачувати єдиний податок

опубліковано 21 березня 2022 о 13:16

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу України, зокрема, доповнено новим п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення. Зокрема тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої та другої групи мають право не сплачувати єдиний податок.

При цьому такими особами декларація платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця не заповнюється за період, в якому єдиний податок не сплачувався.

Податкова служба області зазначає, що Законом №2120 надано платникам  право не платити, а не звільнення від оподаткування як таке. Тому, якщо ви бажаєте і маєте можливість допомогти державі фінансово у цей важкий період, ви так само можете цей податок заплатити. І відповідно відобразити у декларації. 

Кожна гривня сплачених податків – це підтримка Збройних сил України.

 

Разом переможемо!