Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували – відповідаємо: як заповнюється графа «Порядковий номер за рік» податкової декларації платника ЄП четвертої групи?

опубліковано 30 березня 2022 о 10:22

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що форма податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 із змінами і доповненнями (далі – декларація).

Зокрема, в графі «Порядковий номер за рік» декларації, зазначається номер, послідовно наростаючим числом від кількості поданих відповідних податкових декларацій.

Тобто, нумерація проводиться окремо по типу декларацій («Загальна», «Загальна нова», «Уточнююча загальна», «Звітна», «Звітна нова», «Уточнююча», «Довідково») незалежно від контролюючого органу до якого подається така декларація.

Наприклад, якщо платник єдиного податку четвертої групи подає до одного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки першу декларацію з позначкою «Звітна», то у графі «Порядковий номер за рік» проставляється «1». При поданні до іншого контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки у поточному році другої декларації з типом «звітна» у графі «Порядковий номер за рік» проставляється «2».

В аналогічному порядку здійснюється нумерація декларацій з типом «Загальна нова», «Уточнююча загальна», «Звітна нова», «Уточнююча».

Декларація з типом «Загальна» подається один раз, в графі «Порядковий номер за рік» декларації за типом «Загальна» проставляється «1».

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”