Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації законодавства щодо оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування газу природного

опубліковано 30 березня 2022 о 10:31

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до Закону України від 15 березня 2022 року № 2139-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо запровадження диференційованої рентної плати за видобування газу природного» (далі – Закон № 2139) змінено порядок оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування газу природного.

Законом № 2139 запроваджено механізм справляння рентної плати за видобування газу природного із застосуванням трьох ступенів ставок в залежності від фактичних цін, які відповідають розрахованій Мінекономіки щомісячній середній ринковій ціні у європейському сегменті ринку.

Платникам рентної плати при декларуванні податкових зобов’язань з рентної плати до затвердження відповідних змін слід використовувати чинну форму Додатку 2 прим. 1 до Податкової декларації з рентної плати, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 03.09.2015 за № 1051/27496, у порядку, наведеному в умовному прикладі, розміщеному на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/577693.html.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”