Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дія Сіті: затверджено форму Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента

опубліковано 06 квітня 2022 о 09:10

В ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що наказом від 17.03.2022 № 99 «Про затвердження форми Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та Порядку подання та розгляду такої Заяви», який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 березня 2022 року за № 364/37700 затверджено форму Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування.

Вищезазначеним наказом затверджено також Порядок подання та розгляду Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування.

Зауважимо, що дія цього Порядку поширюється на юридичних осіб – резидентів Дія Сіті – платників податку на прибуток підприємств.

Зверніть увагу, що Заява повинна бути подана засобами електронного зв’язку в електронній формі (у тому числі до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті у порядку, встановленому Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні») з дотриманням вимог розділу ІІ Кодексу та Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

На вебпорталі ДПС розміщено форму Заяви Для переходу юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах (ідентифікатор форми документа J1309001).

Розгляд Заяви буде здійснюватися контролюючим органом після надходження  такої Заяви засобами електронного зв’язку в електронній формі. В свою чергу рішення про погодження (відмову у погодженні) поданої Заяви буде надіслано юридичній особі.

Підставами для відмови у погодженні Заяви контролюючим органом є:

- відсутність платника податків в реєстрі Дія Сіті; 

- подання з порушенням термінів Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування;

- здійснення переходу платника податку на прибуток підприємств на загальних підставах на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на  особливих умовах понад одного разу протягом календарного року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”