Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати заяву на отримання облікової картки фізичної особи – платника податків чи повідомити про зміну облікових даних через Електронний кабінет?

опубліковано 12 квітня 2022 о 10:25

Податківці Рівненщини роз’яснюють, що облікову картку фізичної особи – платника податків за ф. № 1ДР та заяву про внесення змін до Державного реєстру за ф. № 5ДР можна подати в електронному вигляді. Для цього приватній частині Е-кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) оберіть пункт  меню «ЕК для громадян»/«Облікова картка фізичної особи – платника податків» та/або «Форма 1ДР/Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Форма 5ДР». При цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Зверніть увагу, що до заяв за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР необхідно приєднати скановані копії документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних. Для приєднання зазначених документів, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 5МБ).

Реєстраційний номер облікової картки платника податків контролюючий орган видає в терміни протягом 3-х робочих днів.

Зауважимо, що для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійно обраний під час заповнення заяв за ф. № 1ДР або ф. № 5ДР та пред’явити паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

 

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитись у ЗІР

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”