Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: при декларуванні об’єктів, які знаходяться за межами України, декларанту потрібно здійснити переклад документів про їх легалізацію

опубліковано 15 квітня 2022 о 10:19

ГУ ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до норм чинного законодавства, а саме абзацу десятого п.п. 7.2 п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування шляхом додання до одноразової (спеціальної) добровільної декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі якщо такі об’єкти знаходяться (зареєстровані) за межами України.

Згідно з п. 1 ст. 13 Закону України від 23 червня 2005 року № 2709-IV «Про міжнародне приватне право» документи, що видані уповноваженими органами іноземних держав у встановленій формі, визнаються дійсними в Україні в разі їх легалізації, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України.
Так, як державною мовою в Україні є українська мова (ст.10 Конституції), вона обов’язково застосовується на всій території України при здійсненні повноважень органами виконавчої влади. Тому у випадку декларування об’єктів, які знаходяться за межами України, одночасно з поданням Декларації декларант зобов’язаний надати легалізовані в установленому порядку документи, які супроводжуються нотаріально засвідченим перекладом українською мовою.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”