Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія-2022: дохід від надання репетиторських послуг підлягає декларуванню

опубліковано 04 травня 2022 о 10:59

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують громадянам, що триває деклараційна кампанія-2022. Декларування доходів пов'язано із виконанням фізичними особами-платниками податку на доходи фізичних осіб вимог ст. 67 Конституції та норм Податкового кодексу України.

Так, при наданні репетиторських послуг викладачем, який не є фізичною особою-підприємцем, у надавача послуги виникає зобов'язанння включити суму отриманих від такої діяльності доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, сплативши при цьому з них податок.

Зверніть увагу, що  для громадян, які не мають можливості своєчасно до 01.05.2022 подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, граничний термін подання звітності відтерміновується до строку, встановленого Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Такі платники податків звільняються від передбаченої Податковим кодексом України відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”