Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 2 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб сплатили жителі Рівненщини

опубліковано 12 травня 2022 о 09:03

У цей нелегкий для держави час платники податків Рівненщини гідно тримають тилові позиції. Адже за чотири місяці цього року до бюджетів усіх рівнів ними сплачено понад 2,2  млрд гривень податку на доходи фізичних осіб, зазначив в.о.начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

Приріст надходжень ПДФО до відповідного періоду 2021 року склав 283,6 млн грн., або 14,5%. Із загальної суми надходжень територіальні громади області отримали 1 млрд 772,7 млн грн ( + 224 млн грн. до 2021року), до державного бюджету сплачено 475,2 млн грн. (+ 59,6 млн грн. до 2021 року).

 Оскільки податок  на доходи фізичних осіб сплачується з легальних доходів, найбільшою мірою – з офіційно виплаченої заробітної плати, у податковій службі Рівненщини відзначають належний рівень податкової культури місцевих роботодавців.

Водночас податківці застерігають від неофіційних трудових відносин, що позбавляють найманих осіб соціальних гарантій.

У податковій службі наголошують, що саме офіційні робочі місця та належна оплата праці гарантують стабільні бюджетні надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Саме дотримання вимог трудового і податкового законодавства більшістю роботодавців  сприяє бюджетній стабільності та обороноздатності країни.  

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX