Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: майже 323 мільйони гривень єдиного податку сплачено до бюджетів територіальних громад області

опубліковано 13 травня 2022 о 09:01

Як повідомила заступник начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, за чотири місяці поточного року малий бізнес Рівненщини сплатив до бюджетів територіальних громад   322,9 млн грн єдиного податку. Приріст до аналогічного періоду минулого року склав 47,3 млн грн, або плюс 17 відсотків.

Значна частина сплаченого єдиного податку, а це 254,7 млн грн  – внесок фізичних осіб, які обрали спрощену систему оподаткування.

Юрособи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили впродовж чотирьох місяців цього року 43,1 млн грн єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники, а це четверта група спрощенців, сплатили 25,1 млн грн єдиного податку.

Зоя Хоній зазначила, що на допомогу малому та середньому бізнесу Уряд сформував пакет рішень, які мають допомогти адаптуватися до нових викликів та запустити економічну діяльність з новою силою, зокрема це і зменшення податкового навантаження.

Враховуючи це, податкова служба області закликає усіх соціально-відповідальних представників бізнес-спільноти Рівненщини, які призупинили свою діяльність, по можливості також відновлювати активність, продовжувати працювати та сплачувати податкові зобов’язання, щоб максимально підтримати роботу економіки, фінансову стабільність країни та забезпечити надходження коштів до бюджетів усіх рівнів.

«Висловлюємо щиру подяку  платникам, які своєчасно виконують свої податкові зобов’язання, адже у важкий період протидії загарбникам держава потребує відповідальності та сумління  кожного з тим, щоб мати фінансові можливості для захисту свого суверенітету та незалежності»,- зазначила Зоя Хоній.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX