Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині продовжується роз’яснювальна робота щодо легалізації праці та застосування РРО

опубліковано 13 травня 2022 о 10:11

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проводити роз’яснювальну роботу з платниками, з питання застосування РРО, трудових відносин та змін до податкового законодавства в умовах воєнного часу.

У податковій службі області звертають увагу, що одержуючи заробітну плату «у конвертах» працівники позбавляють себе гарантованого розміру заробітної плати, права на зарахування виробничого стажу, права на оплату лікарняного, права на відпустку, права на достроковий вихід на пенсію (при шкідливих умовах праці), права на допомогу по безробіттю, права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на зарахування виробничого стажу тощо.

В ході зустрічей фахівці податкової служби області розповідають суб’єктам господарювання про обов'язок здійснювати торгівлю із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, або програмних РРО та обов’язок суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг, приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари чи надані послуги. Також піднімаються питання  ведення обліку товарних запасів. Як зазначають податківці, такий облік зобов'язані вести лише підприємці на загальній системі, спрощенці, які торгують складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами, або виробами медичного призначення чи перебувають на ІІІ групі і є платниками ПДВ.

Крім того фахівці Головного управління ДПС в області звертають увагу на можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені та розповіли про кампанію декларування доходів отриманих у 2021 році.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX