Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Однією з найбільш запитуваних адмінпослуг є отримання довідки про відсутність заборгованості в органах ДПС

опубліковано 26 травня 2022 о 11:16

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що органи Державної податкової служби сьогодні працюють у штатному режимі та надають платникам податків якісні адміністративні послуги. Однією з найбільш запитуваних послуг є видача довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Так, за січень-квітень поточного року податківці Рівненщини видали 1200 таких довідок як платникам Рівненщини, так і Сумщини, адже починаючи з березня 2022 року Головне управління  ДПС у Рівненській області здійснює сервісне обслуговування (в т.ч. надання адміністративних послуг) платників податків, які в умовах дії воєнного стану в Україні не мають змоги отримати належний супровід за місцем перебування на обліку.

Зауважимо, що згідно з  Порядком надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2018 №733, довідка видається на підставі заяви встановленої форми, яку платник податків подає в паперовій або електронній формі. Електронна форма надсилається на адресу контролюючого органу через приватну частину електронного кабінету, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», тобто підписується електронним підписом.

Звертаємо увагу, що Центри обслуговування платників ГУ ДПС області працюють за принципом оперативного та якісного обслуговування представників бізнесу та громадян, видають довідки, приймають звітність, забезпечують швидкий доступ до інформації.

Крім того, працюють «гарячі лінії», за якими надаються консультації платникам податків. Всю необхідну інформацію можна знайти на головній сторінці вебпорталу Державної податкової служби України за посиланням www.tax.gov.ua.

Разом з тим, податкова служба Рівненщини звертається до усіх платників податків, у яких наявний податковий борг, якнайшвидше погасити таку заборгованість перед бюджетами. Сьогодні, коли на території нашої країни йде війна, платники податків, як юридичні, так і фізичні особи, повинні розуміти, що виконання обов’язку зі сплати податків забезпечить не лише підтримку фінансової стабільності держави, а й сприятиме посиленню її обороноздатності, а відтак – наблизить таку очікувану перемогу.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX