Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості в оподаткуванні, спрямовані на підтримку бізнесу та громадян в умовах дії воєнного стану, обговорили в ході зустрічі

опубліковано 30 травня 2022 о 09:30

Новації законодавства та особливості в оподаткуванні, спрямовані на підтримку бізнесу та громадян в умовах дії воєнного стану, стали провідною темою зустрічі фахівців ГУ ДПС у Рівенській області, Територіального відділення АППУ в Рівненській області, членів  Громадської ради при ГУ ДПС в області  та представників державних підприємств лісової галузі.

Податківці поінформували платників податків про основні зміни в оподаткуванні, зокрема  платників єдиного податку, нарахуванні ЄСВ, сплаті майнових податків. Окремо зупинились на точкових проблемах щодо сплати ПДВ та дотриманні норм законодавства про працю.

Крім того, під час заходу мова йшла про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій, деклараційну кампанію-2022 та кампанію одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

В ході зустрічі учасники активно ставили запитання представникам податкової служби, на які отримали вичерпні відповіді.

Заступник начальника ГУ ДПС в області Зоя Хоній подякувала суб’єктам господарювання, які в цей непростий для країни час продовжують наповнювати державну скарбницю. Та зазначила, що податкова служба зацікавлена у наданні максимальної підтримки та консультативної допомоги представникам бізнес спільноти для того, щоб допомогти їм виконати свої податкові зобов’язання. А проведення таких зустрічей надає змогу суб’єктам господарювання не лише отримати інформацію, але й безпосередньо відповіді на свої питання.