Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини продовжують інформувати платників податків про актуальні податкові новації

опубліковано 02 червня 2022 о 11:17

Сьогодні,  в умовах воєнного стану,  суб’єкти господарювання  на економічному фронті захищають економічну безпеку нашої держави. Податкова служба, зі свого боку, докладає максимум зусиль у своїй компетенції для того, щоб бізнес мав змогу стабільно працювати. Зокрема, надає консультативну підтримку платникам податків та забезпечує якісний податковий сервіс. Зокрема, проведення вебінарів є дієвим комунікаційний майданчиком для спілкування податківців з бізнес-спільнотою та громадськістю.

Цього тижня, в ході чергового навчання, податківці Рівненщини поінформували платників про ряд нововведень, спрямованих на підтримку підприємництва під час війни: про послаблення вимог щодо ведення бізнесу, новації Закону України від 12.05.2022 № 2260, запровадження мораторію на податкові перевірки, можливості релокації з територій, де ведуться активні бойові дії, та інші поліпшення, які дозволять бізнесу продовжувати функціонувати й наближати нашу перемогу.

Відкриваючи вебінар, заступник начальника ГУ ДПС в Рівненській області Зоя Хоній  зазначила, що підтримка роботи українського бізнесу – важливе завдання для забезпечення економічної спроможності нашої країни протистояти викликам війни. І навіть у поточних надскладних умовах держава здійснює доступні кроки, аби підтримати підприємства, що опинились у скрутних умовах. Посадовець подякувала платникам, які попри обставини відновлюють свою діяльність та чесно сплачують податки.

В ході заходу податківці також нагадали, що триває кампанія одноразового декларування активів громадян, так звана податкова амністія, і всю необхідну інформацію можна отримати на вебпорталі Податкової служби, або в Центрах обслуговування платників.

Також звернули увагу на необхідності  проведення розрахункових операцій через зареєстровані належним чином касові апарати, забезпечення проведення розрахунків зі споживачами через термінали та дотримання норм законодавства про працю.