Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть надіслати в електронному вигляді

опубліковано 03 червня 2022 о 09:58

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року.

Відповідно до пункту 49.3 статті 49 Податкового кодексу України податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку слід скористатися сервісом «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua). Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за допомогою особистого електронного ключа, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК) Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та іншими АЦСК.

Скориставшись сервісом «Електронний кабінет» (приватною частиною) громадяни можуть також отримати відомості про отримані доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Для заповнення та відправлення декларації про майновий стан і доходи,  необхідно перейти у режим «Декларація про майновий стан і доходи». 

З актуальною інформацією щодо декларування доходів громадян можна ознайомитися за посиланням  http://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX