Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини інформують підприємців про застосування РРО та легалізацію трудових відносин

опубліковано 13 червня 2022 о 10:24

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проводити роз’яснювальну роботу з платниками щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій, трудових відносин та змін до податкового законодавства в умовах воєнного часу.

В ході чергових зустрічей  податківці поінформували суб’єктів господарювання про необхідність застосування РРО при здійсненні готівкових розрахунків. Водночас наголошували, що ФОП самостійно обирає який касовий апарат йому придбати: традиційний чи програмний. Разом з тим, податкова служба пропонує свій програмний продукт, який є безкоштовним, а завантажити його можна самостійно на сайті відомства. Для цього платнику необхідно мати телефон, ноутбук чи планшет. Також інформували, що на сайті можна отримати і роз’яснення щодо користування ПРРО. Крім цього, у разі необхідності, допомогу нададуть податківці в Центрах обслуговування.

Розповіли також про ведення обліку товарних запасів. Зазначили, що такий облік зобов’язані вести не всі підприємці, а ті, що перебувають на загальній системі оподаткування, або є платниками єдиного податку та торгують технічно-складною побутовою технікою, що підлягає гарантійному ремонту, здійснюють реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, реалізацію ювелірних виробів, або є платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 3 відсотки.

При спілкуванні з суб’єктами господарювання звернули увагу й на дотримання норм законодавства про працю: роз’яснили, що одержуючи заробітну плату «у конвертах» працівники позбавляються гарантованого розміру заробітної плати, права на зарахування виробничого стажу, права на оплату лікарняного, права на відпустку, права на достроковий вихід на пенсію (при шкідливих умовах праці), права на допомогу по безробіттю, права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на зарахування виробничого стажу тощо.

Крім того фахівці Головного управління ДПС в області звернули увагу на можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені, та нагадали про кампанію декларування доходів, отриманих минулого року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX