Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування - 2022: на Рівненщині про свої доходи прозвітували понад 2,5 тис громадян

опубліковано 22 червня 2022 о 14:23

За результатами деклараційної кампанії 2022 року станом на 01.06.2022 жителями області подано 2507 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2021 рік.

Загальна сума задекларованого доходу становить 612,5  млн гривень.  Декларанти самостійно нарахували до сплати в бюджет 15,4  млн грн податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та 2,2  млн грн військового збору.

Серед цьогорічних декларантів  40  мешканців Рівненщини задекларували доходи у  понад 1 мільйон гривень.

Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

Серед видів доходів, які декларували громадяни, переважають доходи від продажу нерухомого і рухомого майна, у вигляді спадщини, від оренди майна, іноземні доходи та ряд інших.

Також своїм правом на отримання податкової знижки вже скористались  645 жителів області. Сума податку на  доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету, складає 2,4 млн гривень.

У податковій службі нагадують, щоб реалізувати своє право на отримання податкової знижки, громадяни можуть подавати декларацію впродовж всього поточного року (включно до 31 грудня 2022 року). Та звертають увагу, що для зручності та спрощення процедури декларування доходів громадянами діє електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» в приватній частині «Електронного кабінету» («ЕК для громадян»). Він надає можливість заповнення декларації та надсилання її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.