Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на нерухоме майно: пільги для громадян

опубліковано 23 червня 2022 о 10:33

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що п.266.4 ст.266 Податкового кодексу України встановлена пільга щодо зменшення оподатковуваної площі для усіх громадян – власників житлової нерухомості.

Так, площа квартири, чи квартир або їх часток незалежно від їх кількості зменшується на 60 кв метрів, будинків – на 120 кв метрів. Тобто, якщо у вас у власності лише квартира 70 кв метрів, то податок ви сплачуватимете лише за площу перевищення – за 10 кв метрів.

Якщо у власності є і квартири і будинки – не оподатковується 180 кв метрів.

Крім цього, сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад встановлюють додаткові пільги з податку, що сплачується на відповідній території, з об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності, зокрема, фізичних осіб.

Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, для фізичних осіб визначаються виходячи з їх майнового стану та рівня доходів.

Разом з тим, усі ці пільги не застосовуються, якщо площа об’єктів перевищує п’ятикратний розмір встановленої неоподатковуваної площі або об’єкти нерухомості здаються в оренду чи використовуються у підприємницькій діяльності.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX