Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги суб’єктів господарювання, які займаються виробництвом та/або продажем тютюновмісних виробів для електричного нагрівання

опубліковано 08 липня 2022 о 14:32

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що з 1 липня запроваджено ліцензування виробництва та продажу тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (далі - ТВЕН).

Звертаємо увагу, що набули чинності зміни, внесені до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон № 481).

Внесені зміни стосуються, зокрема, визначення «тютюнові вироби».

Відповідно абзацу одинадцятого ст. 1 Закону № 481 тютюнові вироби – це сигарети з фільтром або без фільтру, цигарки, сигари, сигарили, а також люльковий, нюхальний, смоктальний, жувальний тютюн, махорка та інші вироби з тютюну чи його замінників для куріння, нюхання, смоктання, жування чи нагрівання.

Поряд з цим, з  1 липня 2022 року на ТВЕН поширюються вимоги Закону № 481 щодо, зокрема, але не виключно:

ліцензування їх виробництва, оптової та роздрібної торгівлі (ст. 2 – 3, ст. 15 Закону № 481);

атестації виробництва на відповідність вимогам, що встановлені чинними законодавчими актами України щодо забезпечення життя та здоров'я людей, охорони навколишнього природного середовища, повного технологічного циклу виробництва тютюнових виробів, а також відповідність санітарним, пожежним, екологічним нормам і правилам (ст. 8 Закону № 481);

притягнення до відповідальності за порушення норм Закону № 481 (ст. 17 Закону № 481).

Відео