Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині територіальні громади та податківці обговорили надходження до місцевих бюджетів в умовах воєнного стану

опубліковано 11 липня 2022 о 08:45

Тема особливостей встановлення місцевих податків і зборів в умовах воєнного стану стала провідною під час проведення конференції в ГУ ДПС у Рівненській області, що відбулась в онлайн форматі на платформі ZOOM.

Відкриваючи захід, в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий зазначив, що платники Рівненщини у воєнний час відповідально ставляться до сплати податків і зборів. Завдяки чому за шість місяців 2022 року від бізнесу до місцевих бюджетів області надійшло 3 мільярди 921 мільйон гривень податкових платежів, і це на 640 мільйонів  гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Таким чином, упродовж першого півріччя в області фіксується ріст сплати податків до місцевих бюджетів на 19,5 відсотка. Ці кошти допомагають громадам вистояти у такий складний для всієї країни період та забезпечити гідні умови існування для своїх мешканців. Разом з тим, ще є резерви, завдяки яким можливо залучити додаткові надходження для розвитку громад.

Тож податківці та представники органи місцевого самоврядування обговорили шляхи розширення  бази оподаткування, залучення об’єктів оподаткування та  погашення податкових боргів платників податків.

Також учасники конференції обговорили податкові новації, що були впроваджені для створення сприятливих умов ведення бізнесу та відновлення економіки країни, та окреслили шляхи подальшої співпраці під час дії воєнного стану.

«Під час війни дуже важливо, щоб кожен платник податків забезпечував фінансову сторону  життєдіяльності країни, і   податкова служба Рівненщини вдячна усім, хто своєчасно виконує свої зобов’язання перед бюджетом. Податківці, зі свого боку, докладатимуть максимум зусиль у своїй компетенції та забезпечуватимуть якісний сервіс для того, щоб бізнес мав змогу стабільно працювати»,- підсумував Владислав Грабовий.