Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині під час дії воєнного стану платники податків зареєстрували 808 касових апаратів

опубліковано 11 липня 2022 о 16:38

На Рівненщині з початку року платники податків зареєстрували 4439 реєстраторів розрахункових операцій, з них 3614 – програмних РРО та 825 – класичних.

Зокрема, з моменту запровадження воєнного стану зареєстрували 808 РРО (446 – програмних та 362 – класичних).

Активними користувачами програмних РРО є фізичні особи – підприємці. У цьому році перевагами ПРРО вже скористалися 2761 ФОП, зареєструвавши 3388 ПРРО.

Звертаємо увагу, що суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний) засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Основними аргументами на користь ПРРО є переваги від його застосування, а це: вільний вибір для суб’єктів господарської діяльності;  відсутність посередників (еквайєра, центрів сервісного обслуговування); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосованість для будь якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android (можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший будь-який гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет); онлайн реєстрація в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність (програмне рішення ДПС).

Нагадуємо, що з 01.01.2022 застосування РРО або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 групи. Реєстратори розрахункових операцій не є обов’язковими для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл, проте у такому випадку при здійсненні розрахункових операцій слід застосовувати  розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

Детальніше ознайомитися з інформацією стосовно новацій у застосуванні РРО та ПРРО можна в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX