Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували-відповідаємо: до якої дати (включно) платники податку повинні подати уточнюючі розрахунки за звітні періоди лютий – травень 2022 року з метою приведення у відповідність податкового кредиту?

опубліковано 18 липня 2022 о 10:30

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що підпунктом 69.1 прим. 1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України визначено, що платники ПДВ зобов’язані забезпечити у строки, встановлені п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, реєстрацію податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), граничний термін реєстрації яких припадає на періоди, зазначені у п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ (залежно від ситуації), та уточнити (привести у відповідність) податковий кредит, задекларований платниками на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, з урахуванням даних податкових накладних та/або розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН.

Зважаючи на те, що п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ для різних ситуацій встановлені різні терміни реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, відповідно і уточнення (приведення у відповідність) податкового кредиту, задекларованого платниками на підставі наявних первинних (розрахункових) документів, здійснюється у різні терміни та/або в кілька етапів.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX