Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: з легальних доходів жителів області сплачено понад 3,8 мільярда гривень ПДФО

опубліковано 18 липня 2022 о 10:38

За січень – червень    2022 року до зведеного бюджету України жителями Рівненщини сплачено 3 млрд  809,4  млн грн податку на доходи фізичних осіб, що майже на 25 відсотків, або 757,9 млн грн перевущує надходження відповідного періоду 2021 року. З них:

до державного бюджету України перераховано 804,6 млн гривень ПДФО ( +159,1 млн грн до 2021 року);

місцеві громади отримали 3 млрд 4,8 млн гривень (+598,4 млн грн до 2021 року).

За словами в.о. начальника Головного управління ДПС  у Рівненській області Владислава Грабового, ріст сплати ПДФО до бюджету свідчить про відповідальну позицію та патріотизм як представників бізнесу, так і громадян,  які у період воєнного часу дотримуються вимог законодавства та декларують свої доходи.  

«Найкращий прояв патріотизму – це своєчасна сплата податків. Лише легальна праця наповнює бюджет, допомагаючи нашій країні на шляху до перемоги. Тому податкова служба активно співпрацює із Держпраці у рамках інформаційної кампанії  «Виходь на світло!» з тим, щоб захистити інтереси найманих працівників та залучити до бюджету такі потрібні для країни кошти», - підкреслив Владислав Грабовий.

Зокрема, у рамках кампанії «Виходь на світло!» ДПС надаватиме інформаційну підтримку щодо ознайомлення громадян з вимогами законодавства про офіційне оформлення найманої праці, спільно з Держпраці аналізуватиме виявлені порушення та працюватиме на їх упередження.

Тим часом, підтримати країну фінансово можуть і повинні ті жителі області, котрі торік отримали доходи, але не сплатили з них податки.

До 20 липня 2022 року громадяни, котрі зобов’язані звітуватися про минулорічні доходи, повинні подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Таку вимогу до декларантів містить Закон України від 26 травня 2022 року № 2260 - IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), який вступив у дію 27.05.2022 року.

Подати річну податкову декларацію до 20 липня 2022 року можна у зручний для себе час через Електронний кабінет, або ж звернутися до Центру обслуговування платників за місцем податкової адреси.

Звертаємо увагу, що Закон № 2260 зобов’язує сплатити визначені податки і збори за підсумками декларування  не пізніше 31 липня 2022 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX