Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота щодо застосування РРО та легалізації праці продовжується

опубліковано 22 липня 2022 о 10:53

Триває роз’яснювальна робота серед платників податків щодо законодавчих змін, які відбулися у 2022 році. Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проводити зустрічі з платниками щодо застосування РРО, трудових відносин та змін до податкового законодавства в умовах воєнного часу.

В ході таких зустрічей податківці нагадали присутнім, що з 1 січня 2022 року підприємці, які провадять діяльність на ІІ – ІV групах спрощеної системи оподаткування, повинні встановити та використовувати РРО та/або ПРРО. Вони детально поінформували слухачів про те, як зареєструвати РРО та ПРРО, а також про переваги їх використання у підприємницькій діяльності, що є альтернативою класичним касовим апаратам.   Також піднімаються питання  ведення обліку товарних запасів, такий облік зобов'язані вести лише підприємці на загальній системі, спрощенці, які торгують складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами, або виробами медичного призначення, чи перебувають на ІІІ групі і є платниками ПДВ.

Особливу увагу  податківці звертають також на дотримання норм законодавства про працю, роз’яснюючи, що одержуючи заробітну плату «у конвертах» працівники позбавляють себе гарантованого розміру заробітної плати, права на зарахування виробничого стажу, права на оплату лікарняного, права на відпустку, права на достроковий вихід на пенсію (при шкідливих умовах праці), права на допомогу по безробіттю, права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на зарахування виробничого стажу тощо.

Крім того фахівці Головного управління ДПС в області звертають увагу на можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені, та нагадують про кампанію декларування доходів, отриманих у 2021 році.

Податківці також акцентують увагу підприємців на повноту та своєчасність сплати податків. Адже, поки наші воїни успішно відбивають ворожі атаки, а лікарі та пожежники рятують життя, головне завдання людей, що залишилися в тилу, — економічна підтримка захисників.

Більшість платників податків Рівненщини відповідально відноситься до виконання своїх обов’язків перед державою та громадою, розуміючи, що саме зараз, як ніколи, за рахунок своєчасної сплати податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX