Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату рентних платежів - під час «гарячої лінії»

опубліковано 27 липня 2022 о 08:42

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області  відбулася «гаряча лінія» щодо адміністрування місцевих податків та рентних платежів.

На питання дозвонювачів відповідала   начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку,  місцевих податків і зборів з юридичних осіб, розгляду звернень ГУ ДПС у Рівненській області Тетяна Щебря.

3 якої дати сплачує земельний податок ЮО до якої перейшло право власності на земельну ділянку протягом року від іншого власника?

Юридична особа до якої перейшло право власності на земельну ділянку протягом року від іншого власника (придбання земельної ділянки приватної власності за цивільно-правовою угодою, внесення до статутного фонду тощо) сплачує земельний податок з дати держаної реєстрації права власності на цю земельну ділянку.

Який перший звітний (податковий) період для подання податкової декларації з рентної плати у разі придбання земельної ділянки із свердловиною для видобування підземної води (у т.ч. якщо свердловина законсервована)?

Суб’єкт господарювання, що придбав земельну ділянку із свердловиною для видобування підземної води (у т.ч. якщо свердловина законсервована) є платником рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин та спеціальне використання води, порядок справляння яких визначено розд. ІХ «Рентна плата» Податкового кодексу України, та повинен подавати податкову декларацію з рентної плати, починаючи з календарного кварталу, що настає за кварталом, у якому такий платник отримав або переоформив дозвіл на спеціальне водокористування.

Податкова декларація з рентної плати суб’єктом господарювання подається до контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта надр.

За яким ідентифікатором форми в електронному вигляді подається податкова декларація з рентної плати (місячна) з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 15.02.2022 № 79?

На офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність>Платникам податків про електронну звітність> Інфораційно-аналітичне забезпечення>Реєстр форм електронних документів розміщені електронні форми податкової декларація з рентної плати (місячна) за ідентифікаторами форм F0800206 (для фізичних осіб) та J0800206 (для юридичних осіб) разом з додатками.

Чи є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, виробничі будівлі, що використовуються як адміністративно-побутові, для конторських та адміністративних цілей (офісні)?

Будівлі, що використовуються як адміністративно-побутові, для конторських та адміністративних цілей (офісні), в тому числі для промислових підприємств, є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з врахуванням рішень сільських, селищних, міських рад.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX