Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На забезпечення соціальних виплат Рівненщина спрямувала майже 5 мільярдів гривень

опубліковано 02 серпня 2022 о 09:09

Єдиний внесок є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

З початку 2022 року платники Рівненської області перерахували до бюджету 4 мільярда 993 мільйона гривень. У порівнянні з минулим роком бюджет додатково отримав 1 млрд 112 мільйонів гривень. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

Вона нагадала, що у період дії воєнного стану законодавством надано можливість не сплачувати єдиний внесок. Однак, це є лише правом платника, а не звільненням його від нарахування внеску. Тобто ФОПи–«єдинники» (так само, як ФОП на загальній системі оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства) звільняються від сплати ЄВ за себе з 1 березня 2022 року.

Відповідно до Закону про ЄВ платники, які скористаються цією пільгою, розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації не заповнюють за період, в якому відповідно єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.

Разом з тим, платникам слід знати, у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

«Дякуємо кожному платнику, суб’єктам господарювання великого, середнього та малого бізнесу за доброчесність та відповідальність, за  те, що продовжуєте підтримувати нашу державу, сумлінно перераховуючи податки, збори та платежі. Завдяки вашій активній громадянській позиції та патріотизму бюджет стабільно отримує такі необхідні кошти для Збройних Сил України та соціальних виплат», – зазначила Зоя Хоній.