Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дія Сіті — унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній в Україні

опубліковано 08 серпня 2022 о 09:25

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують суб’єктів господарювання, що відповідно до пункту 9 частини першої статті 1 Закону України від 15 липня 2021 року № 1667-IX “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” правовий режим Дія Сіті – це сукупність правових норм, якими визначаються права та обов’язки особи, що виникають, змінюються та припиняються у зв’язку із зверненням про набуття, набуттям та втратою статусу резидента Дія Сіті, а також особливості регулювання відносин за участю резидента Дія Сіті і щодо участі у його статутному капіталі.

Тобто, Дія Сіті — це унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній в Україні, особливостями якого є:

низькі податкові ставки (податок на прибуток 9 відс. або 18 відс. залежно від обраного режиму та податків на оплату праці (податок на доходи фізичних осіб - 5 відс., ЄСВ – 22 відс. від мінімальної зарплати,1,5 відс. військовий збір); альтернативна модель найму (згідно з Кодексом законів про працю України чи співпраці з ФОП, може підписати GIG-контракт, доступний лише резидентам Дія Сіті);

правовий режим Дія Сіті встановлюється на необмежений строк, але не менш як на 25 років з дня внесення до реєстру Дія Сіті запису про першого резидента Дія Сіті.

Детальніше ознайомитись з особливостями дії та оподаткування учасників режиму для ІТ-індустрії Дія Сіті можна за посиланням: https://tax.gov.ua/broshuri-ta-listivki/599266.html .

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX