Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На порядку денному - погашення податкового боргу

опубліковано 06 вересня 2022 о 14:10

Одним із головних обов’язків, передбачених Конституцією України, є вчасна та у повному обсязі сплата податків. Це питання є особливо  гострим саме зараз, коли  кожна сплачена гривня до бюджету країни – це наша зброя у боротьбі з агресором! Адже податковий борг – це не тільки приватна справа окремого платника, це проблема загальнодержавного значення, оскільки податковий борг є тими грошима, які не надійшли до бюджетів та не зможуть бути використані для здійснення вкрай важливих бюджетних видатків. А станом на 1 вересня  жителі Рівненської громади заборгували вже 46,9 млн гривень тільки місцевих податків. Зокрема, борги у  громаді мають:  майже дві тисячі платників земельного податку (у більшості борг складає не більше 100 грн), понад дві тисячі платників податку на нерухомість (у більшості борг складає не більше 100 грн) та більше трьох тисяч платників єдиного податку.

Тож саме на питанні ліквідації заборгованості зі сплати податків акцентували увагу в ході робочої наради, що відбулась в  Головному управлінні ДПС у Рівненській  області, у котрій взяли участь  начальник управління по роботі з податковим боргом Михайло Калитюк, керівник підрозділу адміністрування місцевих податків і зборів управління економіки Рівненської міської ради Тарас Козачук  та фахівці відповідних структурних підрозділів.

«В умовах воєнного стану надзвичайно важливо забезпечити оперативне, належне та безперервне виконання бюджетів усіх рівнів. Платити податки, а отже бути безпосередньо дотичними до розвитку своєї громади, повинен кожен її житель. Зокрема, сплачувати  земельний податок та податок на нерухомість,  які у повному обсязі зараховуються до місцевих бюджетів», – наголосив Михайло Калитюк.

Учасники наради обговорили ряд нагальних питань щодо шляхів погашення податкового боргу та  звернулись до платників, які вже допустили виникнення податкового боргу, з пропозицією виявити громадянську відповідальність перед державою та суспільством і здійснити сплату податкових зобов’язань.