Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини відповідають на запити щодо публічної інформації

опубліковано 19 вересня 2022 о 09:51

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області забезпечується розгляд документів з проханням надати публічну інформацію відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» № 2939-VI  від 13.01.2011 р.

Так, за вісім місяців поточного року до ГУ ДПС в області  поштою (електронною поштою) надійшло 66 таких документів, за результатами розгляду яких надано відповіді згідно чинного законодавства України.

Найчастіше до податківців звертались фізичні особи – від них надійшло 38 запитів на отримання публічної інформації (або 57,6 %). Юридичні особи надіслали 27 запитів (або 40,9 %), від громадських організацій  надійшов 1 запит ( або 1,5%).

Запитувачі, зокрема зверталися з проханням надати інформацію щодо: неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість; діяльності суб’єктів господарювання; надання копій документів; надання інформації по сплаті податків; податкового боргу; відомостей про закриття/відкриття поточних рахунків; критеріїв ризиковості платника податків.

За результатами розгляду вже задоволено 52 запити (80 % від загальної кількості), відповідно до статті 22 Закону №2939 відмовлено в задоволенні 13 запитів (20 % від загальної кількості розглянутих документів).

Ознайомитись з порядком подання запитів на публічну інформацію та результатами їх розгляду можна за посиланням https://rv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/