Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування доходів громадян -2022: платники Рівненщини поповнюють бюджети громад

опубліковано 20 вересня 2022 о 09:58

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що за вісім місяців  2022 року за результатами деклараційної кампанії фізичними особами – платниками податків Рівненщини до державного та місцевих бюджетів спрямовано 23,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3,1 млн грн військового збору. Зокрема, із сплаченої суми бюджети територіальних громад області отримали понад 18 млн. гривень.

Нагадуємо, платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» за умови подання податкової звітності до 20 липня 2022 року та сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року.

Платники податків у яких відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, передбачених ПКУ, за умови виконання ними таких податкових обов’язків, щодо подання звітності, сплати податків і зборів, протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платників податків.

Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у цьому підпункті, та перелік документів на підтвердження затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Такий Порядок затверджено наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225 (детальніше – за посиланням https://10.80.48.32/media-tsentr/novini/611960.html )