Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині обговорили стан виконання місцевих бюджетів

опубліковано 22 вересня 2022 о 10:15

На сьогодні дуже важливо боротися з нелегальним бізнесом, виводити його з тіні, бо сплата податків – це наповнення бюджетів. Ця теза стала провідною під час наради з головами громад Рівненського району, що відбулась під головуванням начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля за участі в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислава Грабового та начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб  Людмили Кончук.

Учасники наради проаналізували стан виконання місцевих бюджетів, адже ця тема на сьогодні більш ніж актуальна - бюджетний рік іде до завершення.

Не зважаючи на те, що приріст надходжень до загального фонду місцевих бюджетів Рівненського району до відповідного періоду минулого року склав 20 відсотків, є громади, які не забезпечили виконання доходів загального фонду.

Тож в ході заходу було акцентовано увагу на резервах надходжень до місцевих бюджетів, зокрема, залученні до оподаткування фізичних осіб, які обробляють землю одноосібно; забезпеченні надходжень ПДФО, у т.ч. за рахунок проведення роботи щодо оподаткування доходів, отриманих від надання земельних часток (паїв) в оренду; проведенні заходів з погашення податкового боргу з майнових податків.

Як наголосили податківці, отримані за рахунок спільних заходів кошти допоможуть громадам вистояти у такий складний для всієї країни період та забезпечити гідні умови існування для своїх мешканців.