Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про виконання місцевих бюджетів у Сарненському районі говорили в Рівненській ОВА

опубліковано 27 вересня 2022 о 15:27

Діяльність усіх галузей економіки спрямована на наближення перемоги – під таким гаслом відбулася чергова нарада  керівництва Рівненщини з представниками громад Сарненського району.

Учасники заходу проаналізували стан виконання місцевих бюджетів, адже ця тема на сьогодні більш ніж актуальна - бюджетний рік іде до завершення. Значну увагу було приділено сплаті податків за землю та нерухомість, а також належній роботі з податковими боржниками.

В ході наради в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий наголосив на чинниках, які впливають на надходження податку на доходи фізичних осіб, адже саме за рахунок цього податку в більшій своїй частині формуються бюджети громад. Серед таких чинників,  в першу чергу, легалізація найманої праці та виплата зарплати в розмірі не меншому як встановлено законодавством, а також не менш важливим є залучення до оподаткування громадян, які отримують доходи від надання в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення чи майнових паїв. Важливо, що такі доходи оподатковуються не лише податком на доходи фізичних осіб, а й військовим збором.

Сьогодні за рахунок своєчасної сплати податкових зобов’язань не лише забезпечується фінансова стабільність держави, а й відбувається захист територіальної цілісності нашої країни. Тож голови територіальних громад докладуть зусиль, щоб забезпечити виконання місцевих бюджетів – акцентували учасники зустрічі.