Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Міжрегіональний форум для підтримки бізнесу відбувся на Рівненщині

опубліковано 25 жовтня 2022 о 16:14

На Рівненщині відбулась чергова зустріч представників бізнесу, органів державної влади та громадських організацій. Основна тема, яка обговорювалась - «Підтримка бізнесу та просування експорту задля сталого регіонального розвитку».

В заході взяли участь керівник податкової служби області Владислав Грабовий та начальник відділу  трансфертного ціноутворення ГУ ДПС у Рівненській області Ольга Матєш.

Відкриваючи форум начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль  зазначив, що попри війну та негативні прогнози, зовнішня торгівля в регіоні розвивається. Він додав,  що сьогодні ринок Євросоюзу – найбільш платоспроможний, але водночас дуже вимогливий. Підприємства-експортери розуміють це та підвищують якість своєї продукції.

Під час зустрічі обговорили роль держави в сприянні експортерам у просуванні їх продукції за кордоном, шляхи підвищення експортного потенціалу суб’єктів підприємництва,  стимулювання експортної діяльності на Рівненщини та впровадження європейських механізмів митного контролю,  спеціальних транзитних спрощень, валютного контролю та оподаткування експортних операцій.

В ході спілкування з представниками бізнесу Владислав Грабовий зазначив, що у розвинутих країнах підприємці отримують суттєву підтримку та допомогу держави. А держава, в свою чергу, вважає це своїм обов’язком. Аналогічна ситуація і в Україні. Зокрема, податкова служба надає інформаційну підтримку представникам бізнесу, які проводять зовнішньоекономічну діяльність. На сьогодні податкова служба створила електронні сервіси, які відкривають значні можливості для підприємців. І такий напрямок електронної взаємодії йде в унісон з розвитком цифрової трансформації держави.