Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщині отримали майже 19 мільйонів гривень за право торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 08 листопада 2022 о 13:45

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській  області, за десять місяців 2022 року за право експорту, оптової, роздрібної торгівлі та зберігання підакцизних товарів суб’єкти господарювання сплатили 18 млн 612 тис грн плати за ліцензії. Зокрема у жовтні надійшло 2,1 млн гривень.

Із загальної суми надходжень за десять місяців в області найбільше сплачено за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном (2,3 млн  грн) та за отримані ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та цигарок (14,7  млн  грн).

Податкова служба області нагадує, що наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб.  ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів. А це означає, що без ліцензійна торгівлі спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, безліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.

Споживачам варто перевіряти наявність ліцензії у продавця лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів та пального з тим, щоб отримати легальний та якісний товар. На кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна бути марка акцизного податку встановленого зразка, - звертають увагу в податковій службі.