Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб'єктам господарювання Рівненщини роз'яснили податкові новації

опубліковано 07 листопада 2022 о 14:38

Внесені нещодавно зміни до Порядку зупинення реєстрації Податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165, викликали чимало питань у бізнесу. Тож, щоб роз’яснити платникам податків основні новації та мінімізувати проблеми із реєстрацією податкових накладних у майбутньому, в Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбувся тематичний вебінар, спікерами якого стали заступник начальника ГУ ДПС в області Зоя Хоній та  начальник управління оподаткування юридичних осіб Ольга Єгорова.

Як було зазначено в ході заходу, норми постанови не передбачають блокування податкових накладних, а лише доповнюють переліки ризиків, що зупиняють реєстрацію до надання платником обґрунтованих аргументів про реальність здійснюваної господарської операції.

Також було наголошено, що у разі виникнення питань, платники можуть звертатись до податківців Рівненщини, які надають консультаційну підтримку з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних як за телефонами «гарячих ліній» ((0362) 692597, (0362) 692562, (0362) 692524), так і при зверненні на комунікаційну платформу (rv.ikc@tax.gov.ua).

Переглянути відео вебінару можна  на сторінці ГУ ДПС у Рівненській області на каналі YouТubе за посиланням https://youtu.be/sPqfoN4Zcq0