Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці закликають платників своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов'язань

опубліковано 18 листопада 2022 о 12:27

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що станом на початок листопада поточного року 38289 платників податків Рівненщини мають заборгованість перед зведеним бюджетом у сумі 767,6 млн грн, з якої 39,5% (303,1 млн грн) - це борги перед місцевими громадами.

Боргують бюджету країни як суб’єкти господарювання, так і громадяни. При цьому, 14665 фізичних  та 37 юридичних осіб  мають незначні суми податкового боргу – до 100 гривень.

З метою забезпечення скорочення податкового боргу податковими органами Рівненщини у 2022 році вжито ряд заходів, в тому числі описано майно в податкову заставу, направлено позови до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб, стягнуто коштів в погашення податкового боргу з банківських рахунків, направлено позови до суду щодо звернення стягнення на активи боржників через ДВС. В результаті цих та інших заходів  погашення податкового боргу склало 95,0 млн гривень.

Звертаємо увагу, що введення воєнного стану не звільняє платників податків від сплати грошових зобов’язань. Будь-які послаблення в законодавстві є лише відтермінуванням, а не звільненням від їх виконання.

Представники бізнесу і громадяни мають розуміти: кожна гривня, сплачена до бюджету, - це важлива складова економічного фронту та реальна допомога ЗСУ.

Тож, аби не відчувати дієвість на собі заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавчими актами, Головне управління ДПС у Рівненській області закликає платників відповідально ставитись до сплати податків, самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов'язань.

Нагадуємо, що кожен може самостійно перевірити наявність чи відсутність податкового бору, скориставшись Електронним кабінетом ДПС України:  https://cabinet.tax.gov.ua.