Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся спільний вебінар ДПС та АППУ для платників податків

опубліковано 12 грудня 2022 о 13:42

Про особливості оподаткування в період дії воєнного стану говорили сьогодні учасники вебінару, організованого ДПС спільно з Асоціацією платників податків України.

Представники ДПС роз’яснили актуальні питання оподаткування, з якими до податківців найчастіше зверталися платники податків. Так, було поінформовано про внесені зміни до декларації з податку на прибуток,  особливості її заповнення, зокрема, надано практичні поради щодо заповнення окремих її додатків, відображення контрольованих операцій у декларації, нарахування штрафів за її неподання.

Важливими темами також були оподаткування благодійної діяльності, сплата податку на репатріацію, особливості звітування у разі переходу на спрощену систему оподаткування, сплата акцизного податку в умовах воєнного стану, зокрема, зміни щодо оподаткування пального акцизним податком та у формі декларації з цього податку.

Під час заходу представники АППУ відзначили ефективність комунікації з ДПС щодо розгляду актуальних питань бізнесу, подякувавши, зокрема, керівництву служби за партнерство та підтримку. ДПС і надалі буде активним учасником подібних розʼяснювальних заходів для представників бізнесу та громадських організацій, які дозволяють поінформувати про основні законодавчі новації та надати відповіді на актуальні питання адміністрування податків.

Пресслужба Державної податкової служби України