Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб - в ході «гарячої лінії»

опубліковано 27 грудня 2022 о 08:45

Днями у Головному управлінні ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. На запитання платників податків відповідала начальник відділу координації та інформаційно-аналітичного забезпечення управління  оподаткування фізичних осіб  Віта Іванчик.

Зокрема, під час «гарячої лінії» дозвонювачі запитували як подати податкову декларацію про застосування податкової амністії дистанційно. Посадовець детально розповіла про те, що одноразова декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, лише в електронній формі, через Електронний кабінет платника за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/.

Зокрема зауважила, щоб подати декларацію в електронному вигляді необхідно завчасно отримати особистий електронний цифровий підпис, який можна замовити у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів. З переліком АЦСК платники можуть ознайомитися у відкритій частині Електронного кабінету. Разом з тим додала, що фізичні особи, які вирішили скористатися податковою амністією, мають право подати декларацію до 1 березня  2023 року.

Віта Іванчик також розповіла платникам податків про те, які активи  підлягають декларуванню, як декларанту розрахувати базу для нарахування збору з одноразового декларування, щодо яких активів не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового добровільного декларування  та надала фахові відповіді на ряд інших запитань.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»