Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про формат заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податків

опубліковано 10 січня 2023 о 08:55

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує суб’єктам господарювання, що при сплаті податків, зборів на бюджетні рахунки платник податків заповнює реквізит «Призначення платежу» розрахункового документа з урахуванням вимог розділу І Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666, із змінами та доповненнями, внесеними наказом  Міністерства фінансів України від 31 грудня 2020 року № 847.

Коректно заповнене поле «Призначення платежу» повинно виглядати так:

*;101;4532251655; Плата за землю з фізичних осіб Шевченко Галина Миколаївна;;;

* ;101 ;4532251655 ;Плата за землю з фізичних осіб Шевченко Галина Миколаївна ; ; ;
1 2 3 4 5 6 7


1-  * службовий код; 

2- «;»101 - код виду сплати ;

3- «;»4532251655 -реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер платника) або серія та номер паспорта  громадянина України для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті (Саме в інтегрованій картці платника за кодом буде зарахована сплачена сума в  прикладі 4532251655) ;

4- «;» друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу (назва податку, ПІБ , також можна вказати  номер телефону платника щоб зв’язатись із сплатником ) ;

5- «;»

6- «;»

7- «;»

Також, під час заповнення полів не допускається пропуски (пробіли) між цифрами та службовими знаками, між словами та службовими знаками.

Звертаємо увагу, що Перелік кодів видів сплати використовується платниками податків при заповненні поля «Призначення платежу» в платіжних документах. За кожним видом сплати має оформлятися окремий  розрахунковий документ. Коди видів сплати, наведено в додатку 1 до Порядку.

Інформація щодо реквізитів рахунків для сплати податкових платежів та єдиного внеску розміщена в електронному кабінеті платників, на вебпорталі ДПС у рубриці «Рахунки для сплати платежів» (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/) та в Центрах обслуговування платників.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Комунікаційна платформа ГУ ДПС у Рівненській області: електронна скринька rv.ikc@tax.gov.ua