Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Задекларувати доходи можна не виходячи з дому

опубліковано 20 січня 2023 о 08:07

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують громадянам, що триває кампанія декларування доходів, отриманих у  2022 році. Для того, щоб прозвітувати про отримані минулого року доходи, жителям Рівненщини не обов’язково йти до податкових інспекцій, адже декларацію про майновий стан і доходи можна надіслати  в електронному вигляді.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку слід скористатися сервісом «Електронний кабінет», який знаходиться за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за допомогою особистого електронного ключа, який видається Акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК) Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та іншими АЦСК, з переліком яких можна ознайомитися у відкритій частині «Електронного кабінету».

За допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет» можна також отримати відомості про отримані  доходи  з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Далі необхідно перейти у режим «Декларація про майновий стан і доходи» та заповнити декларацію.

Нагадаємо, що обов’язок у громадян щодо подання декларації про майновий стан і доходи виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення; доходи від репетиторства тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- та в інших випадках передбачених законодавством.