Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шановні платники ПДВ!

опубліковано 26 січня 2023 о 08:56

Головне управління ДПС Рівненській області інформує, що 11 січня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 23.12.2022 року №1428 «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі - постанова №1428).

З метою інформаційної підтримки платників податків в складних умовах ведення бізнесу у воєнний час повідомляємо, що питання розблокування податкових накладних та подання таблиці даних платника податку лежать у площині чіткого дотримання вимог  Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165 (далі - Порядок № 1165) та Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування  в Єдиному реєстрі податкових накладних затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.12.2019 №520 (далі – Порядок №520).

Відповідно до Порядку №520, у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі платник податку має право подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування, для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію / відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного в податковій накладній/розрахунку коригування.

Відповідно до пункту 7 Порядку - письмові пояснення та копії документів, зазначених у пункті 5 цього Порядку, платник податку подає до ДПС в електронній формі за допомогою засобів електронного зв’язку з урахуванням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого в установленому порядку.

ДПС розміщує та постійно оновлює на своєму офіційному вебпорталі (https://tax.gov.ua) відомості щодо засобів електронного зв’язку, за допомогою яких можуть подаватися письмові пояснення та копії документів.

Суб’єкти господарювання, у випадку якщо вони є виробниками, підприємствами переробки, сільськогосподарськими виробниками з метою попередження зупинення реєстрації податкових накладних мають право подати Таблицю даних платника податків, що передбачено п. 2 Порядку №1165. 

Рекомендації ДПС України щодо заповнення таблиці даних платника ПДВ можна переглянути за посиланням https://tax.gov.ua/data/files/268130.pdf.

У разі виникнення додаткових запитань щодо зупинення реєстрації податкових накладних та подання таблиці даних платника податків в ГУ ДПС у Рівненській області працюють телефони «гарячої лінії»: (0362) 692-597, (0362) 692-524, (093) 3471224, та здійснюється прийом громадян  за адресою: м. Рівне, вул.Відінська, 12, Головне управління ДПС у Рівненській області, каб.103.

 Просимо виконувати свої податкові зобов'язання, своєчасно здійснювати сплату податків і зборів. Нашою спільною метою є забезпечення належного фінансування української армії, захисту населення та підтримання повної життєдіяльності української держави.

Разом і спільними зусиллями – до Перемоги!

Дякуємо за розуміння.

Додаткові матеріали