Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами проведення податківцями Рівненщини заходів погашено 38,3 млн грн заборгованості з ЄСВ

опубліковано 31 січня 2023 о 08:46

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що станом на початок 2023 року заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на Рівненщині має 6651 боржник з сумою боргу 147,1 млн гривень. Зокрема, таку заборгованість допустили 5670 боржників – фізичних осіб – підприємців та 981 юридична особа.

З метою забезпечення належного контролю за станом погашення заборгованості зі сплати ЄСВ податківці постійно вживають до боржників усі передбачені законом заходи впливу та стягнення. Тож в результаті проведених минулого року заходів  така заборгованість скоротилась на  38,3 млн гривень.

Податківці радять платникам податків не допускати виникнення боргу та своєчасно сплачувати єдиний страховий внесок, та нагадують, що  заборгованість з ЄСВ не має терміну давності, а отже борг в будь-якому випадку доведеться погасити, а ще сплатити штрафні санкції та пеню.

Разом з тим, зауважують, що у сплаті ЄСВ повинні бути зацікавлені, насамперед, наймані працівники та вимагати її від роботодавців. Адже однією з умов зарахування періодів роботи до страхового стажу для обчислення розміру пенсії за віком та інших соціальних виплат, є сплата страхових внесків.

Тому, роботодавець, який не сплачує єдиний внесок, створює найманому працівникові проблеми з нарахуванням пенсії у майбутньому.

Тож рекомендуємо застрахованим особам дізнатися у роботодавця про наявність/відсутність заборгованості з єдиного внеску. Кожен працівник має право знати свій страховий стаж і сплачений за нього єдиний внесок!