Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату майнових податків громадянами розповіли податківці Рівненщини

опубліковано 02 лютого 2023 о 14:23

Головне управління ДПС у Рівненській області продовжує, спільно з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою, знайомити  платників податків з актуальними питаннями податкового законодавства.

На  черговій вебконференції із циклу "Новації податкового законодавства 2023"  заступник начальника відділу інформаційної взаємодії Тетяна Вакольчук поінформувала  учасників конференції про порядок нарахування та сплати майнових податків громадянами. 

Зокрема вона розповіла про пільги зі сплати майнових податків, об’єкти оподаткування та терміни сплати.

В ході конференції податківець звернула увагу на необхідності для громадян внесення змін до своїх облікових даних щодо зміни місця реєстрації, а саме подання повідомлення за формою 5-ДР. Адже повідомлення – рішення щодо суми та термінів сплати податків контролюючий орган направляє платнику за його податковою адресою.

Також вона розповіла про порядок нарахування та сплати громадянами, у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) яких є земельні ділянки віднесені до сільськогосподарських угідь - мінімального податкового зобов’язання, відповідно до ЗаконуУкраїни від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».