Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про розвиток деревообробної та меблевої промисловості Рівненщини говорили під час наради в ОВА

опубліковано 17 лютого 2023 о 15:56

Цього тижня податківці Рівненщини взяли участь у нараді з представниками деревообробної та лісової галузі, що відбулась у Рівненській ОВА.

Як зазначив під час наради начальник ОВА Віталій Коваль, наразі деревообробні підприємства Рівненщини забезпечують 62% загальноукраїнського виробництва фанери, понад 43% деревостружкових плит, 100% - сірників, 72% окремих видів меблів.

В ході зустрічі було акцентовано, що реформування лісової галузі  Рівненщини та Волині в єдиний округ – Поліський лісовий офіс, забезпечить стабільність та подальший розвиток деревообробної галузі.

Заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній звернула увагу, що лісогосподарські підприємства краю роблять суттєвий внесок у наповнення як державного, так і місцевих бюджетів. В цілому ці підприємства у 2022 році перерахували до зведеного бюджету 767 млн грн податків і зборів. Зокрема, із цієї суми до місцевих бюджетів громад області надійшло 243 млн гривень. Крім того, ці підприємства створюють чималу кількість робочих місць. Лише за минулий рік ними було перераховано майже 187 млн грн єдиного внеску на державне соціальне страхування.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка передбачає реформування лісової галузі. Так, замість 24 обласних управлінь Держлісагентства утворюються дев’ять регіональних офісів лісового та мисливського господарства. 158 лісогосподарських підприємств зливаються в єдине державне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Ліси України». Структура «Лісів України» тепер складається з трьох рівнів: місцеві філії, регіональні офіси, центральний офіс. Нове підприємство концентрується на плануванні, координації та контролі якості робіт. Для виконання робіт на конкурсній основі будуть залучатись зовнішні підрядники.